Hapicultuur is vooral een conservatie-project voor honingbijen. We willen de bijen helpen redden, en hiervoor doen we alles wat we kunnen. In december 2012 begonnen we met eigen middelen, met de bedoeling stilaan te groeien. Dit loopt prima. Ondertussen zijn we klaar om het project uit te gaan breiden. Wat we kunnen doen en hoe snel we uitbreiden is enkel beperkt door de beschikbare middelen. We wensen het voor iedereen mogelijk te maken samen met ons iets te doen voor de bijen.

                                                                                  nestkast voor bijen

 

Wat kan jij doen? De meer algemene zaken om de bijen te helpen staan bij Help de Bijen! Voor wie verder wil gaan en wenst bij te dragen aan het Hapicultuur conservatie-project, zijn er deze mogelijkheden:

 

- Wordt vrijwilliger. Hier zijn vele mogelijkheden. Heb je een specifiek talent waar je van denkt dat het een bijdrage kan zijn aan Hapicultuur, contacteer ons en we bekijken het samen. Momenteel zoeken we iemand die kan helpen met de boekhouding, iemand met ervaring in subsidie- of sponsoringdossiers, mensen die handig zijn met hout om bijenkasten en nestkasten voor bijen te maken, imkers die wensen samen te werken,... Maar ook wie iets anders wenst bij te dragen is natuurlijk hartelijk welkom!

 

- Op dit moment zijn we niet klaar om over gans Vlaanderen bijenkasten te plaatsen in privé-tuinen. Eerst dienen we ervoor te zorgen dat we goeie kweekplaatsen hebben, om door apicentrische bijenteelt en natuurlijke selectie terug gezonde bijen te telen die plaatselijk aangepast zijn. Hiervoor zoeken we grotere domeinen waar we bijenvolken mogen huisvesten. Wie zo'n plek heeft, of er een weet: breng ons op de hoogte aub.

 

- Voor de aankoop van bijenvolken en (materiaal voor) bijenkasten kunnen we nog wel wat geld gebruiken. Het is simpel: hoe meer middelen we hiervoor krijgen, hoe meer ons unieke project kan uitbreiden. Hier zijn enkele ideeën:

Je kan een nestkast voor bijen sponsoren met een bijdrage van 44 €.

Voor 99 € of 111 € kunnen we een Warré-kast aankopen.

Een bijenvolk kost momenteel 120 € tot 150 €.

Maar natuurlijk is elke bijdrage welkom. Ze zal steeds nuttig besteed worden in het bijen-conservatie-project.

 

Gelieve over te schrijven op de rekening van onze vzw De Gouden Bron:

BE88 0016 5162 3141

BIC: GEBABEBB

De Gouden Bron vzw

te Schilde, België

Met als vermelding: "BIJdrage Hapicultuur"

Eventueel kan je erbij vermelden wat je specifiek wenst te sponsoren.

 

GELIEVE VOOR AANKOOP VAN HET ABC-BOEK 26€ OVER TE SCHRIJVEN MET VERMELDING: "AANKOOP ABC-BOEK", GEVOLGD DOOR JE NAAM EN EMAIL ADRES. Stuur voor alle zekerheid ook een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam en datum van betaling... Het pdf-document wordt dan zo vlug mogelijk verzonden.

ONDERSTEUNING VIA HET FORUM IS INBEGREPEN IN DE PRIJS...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VOOR EEN DONATIE I.V.M. EEN KOPIE VAN HET ABC-BOEK, VERMELD "DONATIE ABC-BOEK"

(Zoals je hierboven kan zien is de verkoopprijs 26€)

 

HARTELIJK BEDANKT, OOK IN NAAM VAN DE BIJEN !